A legokosabb online társkeresők is könnyen elveszíthetik józan ítélő képességüket és bármikor egy olyan imposztor áldozatául eshetnek, aki a szimpátiádat és a szerelmedet próbálja elnyerni interneten keresztül, egy bonyolult és kidolgozott rendszert alkalmazva.

A külföldön híres Kurt Knutsson megosztotta a világgal a 10 díjnyertes technikát, amellyel kiszűrhető, hogy “randicsalóval” van-e dolgunk.

Ha a lentiek közül csak kettőt is felfedezni vélsz, akkor valószínű, hogy csaló áldozatául estél.

1. Az ördög a részletekben bújik meg

A kiszemelt társ fizikai adottságait alaposan végignézve arányosságot kell hogy mutassanak az adatok. Például ha valaki 195 cent, valószínű, hogy nem lehet 45 kiló. Ha még fotó is van, akkor könnyebb következtetéseket levonni.

2. Profil kép teszt

A profi módon beállított képek gyanúsak. Kezdj olyannal inkább, akinek amatőr fotói vannak és több mint egy. Tipp: használd a Google Goggles alkalmazást a telefonodon, hogy kiderüljön, hogy a fotó nem-e valahol máshol feltűnt már az interneten pl. egy modell weboldalon.

3. Elemezd a fotót részletesebben (akár egy detektív)

Keress gyanús részleteket a fotón: jegygyűrű helye az ujjon, felismerhető helyek, tevékenységek, napszak, öltözék. Valaki, aki egy napsütése fotón nagykabátban virít, elég gyanús lehet.

Tipp: Használj valamilyen ingyenes ellenőrző szolgáltatást, amely megmutatja a kép készítésének eredeti helyét és idejét.

4. Kivágott és beillesztett profil

A randi oldalakon a bemutatkozó levelek szövegét a csalók gyakran lopják valahonnan. Egyszerűen keress rá gyanús szövegrészekre a google-ben és ha van találatod, akkor feltehetően csalót fogtál.

5. Helyesírási anomáliák

Minden földrajzi területnek, megyének megvan a sajátos szóhasználata. Például egy pesti nem úgy ír, mint egy vidéki, de ha pestinek mondja magát, az bizony gyanús.

6. Elterelés a társkereső oldalról

Legyen gyanús, ha valaki azonnal azt szeretné, hogy a társkereső oldalon kívül cseteljetek valahol máshol.

7. Túl komoly, túl hamar

Gyanakodj, ha valaki lerohan. A csalók sokszor sürgetik a dolgot

8. Kérdezz sokat

A csalók gyakran sokat kérdeznek Tőled, de a saját életükbe keveset engednek betekinteni, különféle kifogásokra hivatkozva. Egy példa, hogy mire hivatkozhatnak: “Már sokat csalódtam, mert túl sokat mondtam magamról túl hamar.”

9. Te nem egy ATM automata vagy!

Ha pénzt kérnek, azonnal szakíts meg minden kapcsolatot és kommunikációt.

10. Facebook csalók

Ha manapság valakinek nincs Facebook profilja, de eléggé ügyes ahhoz, hogy egy online randi oldalon profilt hozzon létre, az már gyanús. Ugyanakkor a hamis Facebook profilokra is figyelj. Gyanús, ha túl friss a Facebook profil (a randi oldallal kb. egyidős), nincsenek emberek megjelölve a fotókon és nincsenek kapcsolatai.

Webregator által ajánlott társkereső odlal:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük