Minden WordPress installálással feltelepítjük az alap script-eket is. Ezek a scriptek a sablon és plugin fejlesztők is előszeretettel felhasználják, amikor programot írnak. Tapasztalatok szerint az egyik leghasználatosabb script a JQuery.

Talán felmerülhet a kérdés, hogy miért kell ezeket az alap jQuery script-eket Google Library script-ekkel helyettesíteni. Nos jQuery-t minden oldal használ, nagyok és kicsik egyaránt. A Google Library standarddá vált a script-ek használatát tekintve a web design-ban. Ez azért lehet, mert a Google Library-k a Google CDN-jét (Content Delivery Network) használják, amely elég erős. Mivel ez lett a standard, több oldal elkezdte használni. Annak az esélye, hogy a Te látogatóid már jártak olyan oldalon, amelyek a Google Library-t használják éppen ezért elég magas. Ha pedig jártak már ilyen oldalon, akkor a script már bekerült a böngészőjük gyorsítótárába, ami azt is jelenti , hogy amennyiben a Google Library-t használod Te is, oldalad gyorsabban töltődik be annál a felhasználónál. Ezt pedig ki ne szeretné, mikor hatalmas harcot kell vívnia mindenkinek a másikkal pár milliszekundum betöltődési előnyért ;).

Na most már biztosan kíváncsi vagy rá, hogy mit kell tenned azért, hogy a Te oldalad is szupergyors legyen. Meglepően egyszerű a folyamat. Nyisd meg a functions.php file-t és illeszd be a következő kódrészletet:

//Making jQuery Google API
function modify_jquery() {
	if (!is_admin()) {
		// kommenteld ki a következő 2 sort, ha mégis a locális script könyvtárat szeretnéd betölteni
		wp_deregister_script('jquery');
		wp_register_script('jquery', 'http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.10.2/jquery.min.js', false, '1.10.2');
		wp_enqueue_script('jquery');
	}
}
add_action('init', 'modify_jquery');

Mentsd el és ezzel végeztél is.

Figyelem: Ez a bejegyzés azoknak szól, akik a saját oldalukat kezeli. Hacsak nem örökké Te fogod ügyfeled oldalát kezelni, ne alkalmazd azon, mert sablon vagy plugin kompatibilitási problémákat okozhat, ha nem frissíted a jQuery-t rendszeresen. Illetve mint mindenre, erre van plugin: Use Google Libraries.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük